Nove prilike za mlade Imotske krajine: besplatna osposobljavanja za nova zanimanja kao poticaj ostanak

Nove prilike za mlade Imotske krajine:
besplatna osposobljavanja za nova zanimanja

Pozivamo sve mlade do 30 godina zainteresirane za razvoj svojih vještina i usavršavanje, koji bi ih potaknuli na ostanak u Imotskoj krajini ili povratak da se prijave na natječaj za besplatna osposobljavanja za zanimanja (4 – 5):

•    Turistički vodič
•    Voditelj turističke agencije
•    Voditelj OPG-a
•    Nešto drugo: _______________________

Dokumentacija i način prijave:

•    Preslika osobne iskaznice
•    Dokaz o završenoj srednjoj školi
•    Životopis
•    Motivacijsko pismo

Način odabira:
Prednost u odabiru će imati prijavljeni koji u motivacijskom pismu jasno obrazlože kako im novo zanimanje može otvoriti nove mogućnosti za ostanak i uključivanje na lokalno tržište rada kroz samo/zapošljavanja te nezaposleni.


Odabrani kandidati/kandidatkinje bit će pozvani na razgovor.


Natječaj je otvoren do 14. listopada 2022. godine, a svi prijavljeni će povratnu informaciju dobiti u roku od 7 dana nakon završetka natječaja.


Odabrani kandidati/kandidatkinje će s Centrom za održivi razvoj potpisati ugovor kojim se obvezuju završiti osposobljavanje u predviđenom roku. U slučaju odustajanja ili nezavršavanja osposobljavanja kandidati/kandidatkinje bit će dužni Centru za održivi razvoj nadoknaditi troškove osposobljavanja i s njim povezane druge troškove u roku od 30 dana.


Molimo Vas da svoju cjelovitu prijavu dostavite elektroničkim putem isključivo na sljedeću elektroničku adresu: info@cdr.hr uz napomenu (predmet): Prijava za osposobljavanje.
Za dodatne informacije kontaktirajte nas na info@cdr.hr ili 098 540 538.


Osposobljavanja mladih dio su projekta „Poticaj za ostanak“ kojim Centar za održivi razvoj želi otvoriti nove mogućnosti mladima Imotske krajine i omogućiti im jednake mogućnosti za njihov osobni i profesionalni razvoj, aktivno sudjelovanje u zajednici, te poboljšati njihovu zapošljivost.


Projektne aktivnosti, poput Kluba potpore za mlade, edukacije mladih za pripremu i provedbu EU projekata, osposobljavanja mladih za deficitarna zanimanja, edukacija o marketingu za mlade poduzetnike, iznajmljivače i vlasnike OPG-ova, poticaji su na ostanak mladih u Imotskoj krajini, kao i doprinos razvoju potencijala mladih u ruralnim krajevima.


Centar za održivi razvoj projekt provodi u partnerstvu s Gradom Imotskim, Općinom Zagvozd i Općinom Podbablje, uz financijsku potporu Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.
Mladi koji se žele informirati o projektnim aktivnostima i sudjelovati u nekoj od njih mogu se javiti na e-adresu: cor.dalmacija@gmail.com ili mob. 099 536 2000.


POZIV